Najaars
Wijndegustatie


Image

wijndomeinen

Italië

PELASSA - PIEMONTE:

Daniele Pelassa maakt voornamelijk zeer finesserijke wijnen. In rood gaat de focus naar Barbera en Nebbiolo en in wit naar Arneis. Zijn gamma strekt zich uit van zeer scherpe prijs/kwalteitswijnen  tot absolute top uit Barolo (95/100 Decanter). Must try: Roero Nebbiolo 2017

CASTELLO TRICERCHI - TOSCANA:

Dit jong team blinkt uit in het vinifieren van krachtige wijnen met elegantie. Ze weten de Sangiovese goed te beheersen waardoor ze zowel soepele rode wijnen weten te maken, als grootse krachtige wijnen met mooi bewaarpotentieel (Brunello). Must try: Rosso di Montacino 2019

GIUSTINI - PUGLIA:

Giustini komt uit het zuidelijke punt van Italië en dit vertaalt zich ook in de wijnen. We hebben volle, sappige rode wijnen die zeer populair zijn! Scherpe prijs/kwaliteitsverhouding! Must try: Acinore Primitivo 2021

CANTINA FRENTANA - ABRUZZO:

Deze cantina is gelegen in Abruzzo, tussen de bergen en de zee. Zij richten zich vooral op autochtone druiven, zoals Trebbiano, Montepulciano, Pecorino en Coccociola. Must try: Pecorino Torre Vinaria 2020

GRIEKENLAND

KARAVITAKIS - KRETA:

Nikos is de jonge gedreven wijnmaker achter dit dynamische wijndomein. Ze zijn gelegen in Kolymbari, een uiterst charmant dorp op het eiland Kreta. Nikos wilt de oude bijna vergeten druivenrassen Vidiano (wit) en Liatiko (rood) weer nieuw leven in blazen. Zijn fijne rode wijnen en nerveuse witte wijnen doen alles behalve vermoeden dat we op zo'n zuidelijk eiland zitten. Must try: Elia Vidiano 2019

FRANKRIJK

CHATEAU CARBONNEAU - ST-FOY-BORDEAUX

Château Carbonneau ligt in het oosten van het departement Gironde, op 25 minuten afstand ten oosten van Saint-Emilion. De benaming Sainte Foy-Bordeaux is vandaag de dag deel van de ‘Union des Côtes de Bordeaux’. Hugo en Pierre zijn geen klassieke wijnmakers die graag zekerheid opzoeken. Ze zijn op zoek naar de meest pure vorm van wijnmaken. Sinds 2019 haalden ze het gecertificeerde BIO-label en sinds dit jaar haalden ze ook het Demeter label voor de biodynamie. Must try: Pur Jus 2019

SPANJE

PACO GARCIA - RIOJA:

Ana kiest ervoor om samen met haar broer wijnen te maken die geschikt zijn voor jong en oud. Hun stijl is sappig en verfijnd. Het houtgebruik in hun wijnen is gematigd in tegenstelling tot sommige collega's uit hun regio. Zij focussen zich voornamelijk op Tempranillo (ook witte!) en Garnacha. Must try: Beautiful Things 2015

DOMINIO DE LA VEGA - VALENCIA:

Dit moderne domein uit Utiel-Requena (regio Valencia) is gerenommeerd voor hun schitterende cava's maar ook zeer verfijnde Bobal. Sinds enkele jaren zijn zij ook BIO gecertificeerd. Must Try: Tinto de Abel 2019

LA MUNDIAL - BARCELONA:

Probeer de aperitieven van Alexis, deze witte en rode apero met laag alcoholgehalte is de ideale starter in iedere hippe bar/restaurant.

OOSTENRIJK

BIRGIT WIEDERSTEIN - CARNUNTUM:

Birgit ontving in 2011 de award voor 'Beste wijnmaker (M/V) van Oostenrijk'. Zij werkt uitsluitend volgens biodynamische principes. Zweigelt, Blaufränkisch, Pinot Noir, ... ze heeft het allemaal in haar gamma en ze blinken stuk voor stuk uit in finesse en elegantie. Must Try: Die Diva 2020

KRISPEL - VULKANLAND STEIERMARK:

Familie Krispel is gekend om al jarenlang torenhoge kwaliteit te brengen met hun witte wijnen. Zij richten zich hoofdzakelijk op Sauvignon Blanc, Weiss- en Grauburguner. Ontdek hun pure wijnen op inox en vatgelagerde wijnen die een schitterend ouderingspotentieel hebben. Must Try: Sauvignon Blanc Ried Neuzetsberg 2019