Degustatie Bodegas Altolandon

Rosalia Molina is de drijvende kracht achter Bodegas Altolandon. Haar domein bevindt zich in Landete (regio Valencia – appelatie Manchuela) op maar liefst 1100 meter hoogte! De afwisseling van zon overdag en een goede afkoeling ’s nachts is ideaal voor de rijping van de druif. Bodegas Altolandon behoort tot een van Spanjes hoogst gelegen wijndomeinen. Rosalia kiest hierbij resoluut voor biodynamie. Door de klimatologische omstandigheden hoeft ze overigens geen pesticiden te gebruiken. Door de hoogteligging krijgen de druiven de kans om zeer traag te rijpen wat zich vertaalt in een mooi aroma, een zeer fijne aciditeit en een sterk bewaarpotentieel. Ten slotte voegt ze geen sulfieten toe, wat resulteert in loepzuivere wijnen die boeien van aanzet tot finale!

Leuk extraatje; bij Altolandon experimenten ze graag met amforen, ontdek daarom zeker ‘Sin Filtros’ en proef ook haar Orange Wine ‘Enblanco’, deze Grenache Gris heeft een langere schilweking gehad en is daarom culinair bijzonder interessant!

Rosalia is een oude bekende voor Vinea, ruim 10 jaar geleden schitterde ze ook reeds in het VINEA-assortiment. We waren destijds haar eerste exportland wat altijd iets speciaals zal blijven. Oude liefde roest niet en nu ze internationaal gelauwerd wordt als top-wijnmaakster zijn we blij en fier dat haar wijnen opnieuw in onze wijnwandeling staan te blinken…

Ben jij ook benieuwd? Schrijf je dan in via onderstaande knop en kom zaterdag 23 april langs om ze te ontdekken! De wijnen zullen doorlopend van 11u tot 17u te proeven zijn in onze winkel in Lennik. Geniet die dag ook van de eenmalige lanceringskorting van -10% vanaf 18fl.

Volgende wijnen zullen te proeven zijn:

WIT:

2021 Sin Filtros / Garnacha Blanca

2021 Enblanco Orange Wine / Grenache Gris

+ + +

ROOD:

2020 Mil Historias Bobal / Bobal

2020 Mil Historias Garnacha / Garnacha

2017 Rayuelo / Bobal

2017 Altolandon Tinto / Syrah + Cabernet Franc

2014 L’Ame / Malbec

< terug naar overzicht

Deel dit bericht