Adegas terrae


Spanje

Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en is beroemd om zijn weelderige groene landschappen en zijn kustlijn die doorkruist wordt door talloze rivieren. Galicië maakt deel uit van het vochtige Spanje en heeft een klimaat met zeer verschillende regio’s voor de wijnbouw. De invloed van de Atlantische Oceaan op de kust en het continentale klimaat in het binnenland vormen een gevarieerd mozaïek dat karakter geeft aan de wijnen.

Adegas Terrae heeft 33 hectare wijngaarden verdeeld over de vijf DO’s van Galicië: Rias Baixas,  Ribeiro, Monterrei, Ribeira Sacra en Valdeorras. Deze wijngaarden worden met liefde en zorg verzorgd, gelegen op kleine percelen die kenmerkend zijn voor de Galicische wijnbedrijven.

Wijnmaker Pablo Estévez is een expert op het gebied van Galicische variëteiten, wat de continuïteit van de kwaliteit en de typische stijl van de wijnen garandeert.

Hij groeide op in Ribeiro en specialiseerde zich in oenologie. Vandaag de dag is hij een van de meest prestigieuze oenologen in Spanje en wordt hij beschouwd als een van de grote promotors van de Galicische wijnen. Zijn carrière nadert al honderd internationale prijzen en voor het tweede achtereenvolgende jaar is hij bekroond met de Prijs voor Beste Jonge Spaanse Wijnmaker 2020.

Adegas terrae springt er uit omwille van zijn opvallende labels, ze willen verjonging brengen in de wijnwereld en zo een breder publiek bereiken. In wit kan je Albariño en Treixadura ontdekken en in rood kan je de bijzondere frisse en kruidige Mencia proeven.

Terug naar overzicht