Can Feixes


Spanje

Oude liefde roest niet. Onze samenwerking met dit prachtig domein gaat al jaren terug in de tijd. Toen onze ouders Johnny en Lieve dit domein ontdekten 30 jaar geleden, wisten ze zeer snel dat hier topkwaliteit gemaakt werd. En nog steeds.

Can Feixes is in handen van de 3 broers Joan, Josep en Xavier. Zij beheren ruim 300 ha biologische gecertificeerde wijngaarden in de befaamde appellatie Penedès, niet zo ver gelegen van de kust.  De broers bezitten een prachtig landgoed met ondergrondse kelders waar oa. de prestigieuse CORPINNAT ligt te rijpen. De trage rijping van de druiven, samen met het kalkrijke en rotsachtige terroir maakt dat de druiven een hoge concentratie hebben met een eigen karakter. De lage opbrengsten zorgen voor een uitzonderlijke fluwelige kwaliteit. Het klimaat zorgt voor uitstekende omstandigheden voor het verbouwen van variëteiten zoals Parellada, Macabeo, Malvasia de Sitges, Chardonnay, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Petit Verdot. Hiernaast beheren ze zelf ook hun amandel- en olijfbomen, granen en voedergewassen voor hun schapen. De mest van de schapen wordt gecomposteerd als voeding voor de wijngaarden.

CORPINNAT

Het label of merk Corpinnat is in 2017 opgericht door 9 producenten van cava uit de topcategorieklasse. Zij konden niet meer akkoord gaan met de te lakse regels rond de DO cava-wetgeving, de matige kwaliteit en veel te lage prijzen die hieruit voorsproten.

Hun engagement bestaat uit de volgende belangrijke regels:

  • 100% manuele biologische oogst

Corpinnat maakt gebruik van handgeplukte gecertificeerde biologische druiven van voornamelijk historische Penedès-rassen en gaat nog een stap verder met betrekking tot het bevorderen van territoriale en landschappelijke duurzaamheid met een diep respect voor autochtone rassen.

  • 100% gevinifieerd op het domein

De mousserende wijnen van Corpinnat worden gemaakt van druiven die volledig op het terrein van de wijnmakerij worden gevinifieerd.
Dit geeft een meerwaarde aan het vakmanschap van de wijnmaker en garandeert de stijl en de kwaliteit van de wijnen van de herkomst.

  • lange rijping

Het klimaat, de bodemgesteldheid en de traditionele druivensoorten van het grondgebied van Corpinnat geven deze mousserende wijnen een rijpingscapaciteit in de fles die altijd langer is dan 18 maanden.

De rode wijnen Can Feixes Negre Tradicio en Reserva Especial rijpen maar liefst 5 jaar alvorens op de markt te komen.

Proef en sta versteld.

 

 

Terug naar overzicht