Cantina Frentana


Italië

Cantina Frentana is een coöperatie waarbij maar liefst 400 wijnbouwers actief zijn, voornamelijk kleine familiebedrijven, die ongeveer 800 hectare wijngaarden in de heuvels van Frentana bewerken: een strook land die zich uitstrekt tussen de laatste hellingen van de Majella en de prachtige Costa dei Trabocchi, in het zuiden van Abruzzo. Een land van wijn- en olijfgaarden, gegroefd door beekjes die door beboste valleien stromen.

De royale kalkhoudende bodem en de verzachtende werking van de zee maken dat dit gebied uiterst geschikt is voor hoogwaardige wijnbouw, bijna volledig gericht op autochtone druivenrassen, zoals Trebbiano, Montepulciano, Pecorino en Coccociola.

Een filosofie gebaseerd op ethiek en duurzaamheid, waarin de mens en zijn band met de natuur absoluut centraal staan. Cantina Frentana behelst een kwaliteitsproject van bijna honderd wijngaarden, met innovatieve én milieuvriendelijke technieken. Allemaal verrijkt door de keuze om te werken volgens de principes van de biologische landbouw.

Een speciale vermelding gaat zonder twijfel naar Cococciola, een cépage die prachtige stille en mousserende witte wijnen produceert. De Frentana Winery is ’s werelds grootste producent van Cococciola, een parel die buiten Abruzzo nog weinig bekend is. In het verleden werd Cococciola vooral gebruikt voor het mengen van andere druiven dankzij de bijzondere zure structuur die de wijnen fris en briljant maakt. Door het buitengewone potentieel van dit product te ontdekken, koos Cantina Frentana ervoor om deze druif als monocépage naar voren te brengen.

Ze haalden met hun Pecorino een gouden medaille bij Mundus Vini en de award voor ‘Best of Show Abruzzo’, nl, beste wijn in zijn categorie.

Terug naar overzicht