Domini de la Cartoixa


Spanje

Het wijndomein ‘Clos Galena’ is de droom van Miguel Perez (1959-2013), apotheker, oenoloog en professor aan de universiteit. Hij wilde uitzonderlijke wijnen maken met zijn 11ha biologische wijngaard. Momenteel bouwt Merche Delmau als sterke vrouw verder aan de droom van haar man zaliger.

Het landgoed telt 11 ha wijngaarden omgeven door bossen en natuur in de gemeente El Molar (in Cataluna). Merche verbouwt met haar team hoofdzakelijk Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carignan en Syrah. De productie is klein met slechts 0,5-1 kg druiven per wijnstok. Zij hanteren een traditioneel productiesysteem met high-end wijnen als resultaat.

Het terroir is het kenmerkende element van de appellatie Priorat. De leisteen, plaatselijk bekend als “llicorella”, geeft het befaamde minerale karakter aan de wijnen. De wijngaarden liggen tussen 50 en 500 m boven de zeespiegel en worden geteeld op de hellingen van de heuvels, in terrassen met twee of drie, of zelfs slechts één enkele rij wijnstokken. Tegenwoordig is het een van de meest internationaal gewaardeerde gebieden voor zijn uitstekende intense wijnen met grote persoonlijkheid.

Naast hun top-wijnen uit Priorat, vinifieren zij ook wijnen uit de appellatie Montsant en Terra Alta. Ontdek uit deze laatste appellatie de edele witte druif Garnacha Blanca in al zijn glorie!

Terug naar overzicht