Michael Auer


Oostenrijk

Als je vraagt wat zijn ideale wijn is antwoordt Michael: ”Een ideale wijn moet authentiek zijn en de typische kenmerken van de druivensoort en regio weerspiegelen. In de mond moet de wijn coherent, evenwichtig en harmonieus zijn”. Zo beschrijft Michael Auer zijn idee van een ideale typische wijn uit Carnuntum – en hij lijkt de juiste manier te hebben gekozen om dit doel te bereiken. Het totale gamma van Auer’s wijnen presenteren altijd duidelijk hun oorsprong en het uitzonderlijke terroir. Michael Auers persoonlijke favoriet is de Blaufränkisch: “De fijne tanninestructuur maakt deze rode wijn echt geweldig”, legt de 30-jarige wijnmaker uit.

Een wijnmakerij als het ware van de grond af aan opbouwen brengt grote kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Daarom wordt elke stap zorgvuldig doordacht en onderzocht op zijn sterke en zwakke punten – een procedure die heeft geleid tot een uitzonderlijk consistente wijnkwaliteit.

Sinds het begin van zijn wijncarrière heeft Michael Auer zich ingezet voor zijn “single vineyards”. Of wijnen gemaakt van  druiven van 1 specifiek perceel. Met zijn “Ried Aubühl Erste Lage” (=Premier Cru) is hij er meteen in geslaagd een cuvée te creëren die bij de top van Oostenrijk behoort.

In zijn werk in de wijngaard en in de wijnkelder volgt Michael Auer duidelijke lijnen: zijn wijnen zijn in harmonie met de natuur, maar dit is niet toevallig. De oogst wordt volledig met de hand geplukt. Sinds enkele jaren maakt de wijnmaker gebruik van hele-trossen-fermentatie, omdat het intercellulaire proces de wijnen bijzonder zacht en harmonieus maakt. Michael Auer is geen jonge wijnmaker meer die veel moet proberen of eerst zijn weg moet vinden. Hij weet precies wat hij wil en hoe hij zijn doelen moet bereiken. Het is precies deze visie en consistentie die je kunt voelen en proeven in zijn wijnen.

Michael werd in 2016 uitgeroepen als ‘Ontdekking van Het Jaar’ volgens Gault&Millau Österreich.

Terug naar overzicht