Pelassa


Italië

Het wijndomein van de familie Pelassa is gevestigd in Montà d’Alba, een klein dorpje nabij de stad Alba. De broers Davide en Daniele bezitten wijngaarden in de appellatie Roero maar ook in Verduno, gelegen in de befaamde appellatie Barolo. Dankzij hun toewijding en liefde voor de wijn en oog voor de details, hebben ze niet alleen de thuismarkt veroverd maar exporteren zij hun wijnen ook over de hele wereld.

Het huidig domein werd in 1960 opgericht door Mario Pelassa, die meer dan vijftig jaar wijn geproduceerd heeft van zijn wijngaarden, met de hulp van zijn lieve vrouw Maria Teresa Viglione. Volgens Davide en Daniele is la mamma “gewoonweg onmisbaar”. Zoals we in Italië zeggen: “la mamma è sempre la mamma” (“onze mama zal altijd onze mama zijn”).

Davide kan je altijd terugvinden tussen de wijnstokken of op zijn tractor. Al zijn liefde en toewijding gaan uit naar de wijngaarden, maar ook naar zijn vrouw en zijn twee prachtige dochters Greta en Giada. Voor veel mensen is Daniele het gezicht dat geassocieerd wordt met de Pelassa-wijnen. Hij vinifieert niet alleen de wijnen maar hij promoot ze ook enthousiast over de hele wereld met een bijna ontroerende bescheidenheid.

Davide en Daniele concentreren zich vooral op 3 autochtone druivenrassen, nl. Arneis in wit en Barbera en Nebbiolo in rood. Al jarenlang behoren deze schitterende wijnen tot het vaste Vinea-gamma. De finesserijke stijl is eenvoudigweg onweerstaanbaar. De broers halen ieder jaar zeer hoge scores bij Decanter en Parker. De 2016 Barolo San Lorenzo di Verduno haalde bovendien het uitzonderlijke resultaat van 95/100!

Terug naar overzicht