Tenuta Giustini


Italië

Tenuta Giustini bevindt zich in Salento – de “hiel” van Italië, in de zuidelijke regio van Puglia. Het is de perfecte natuurlijke omgeving voor de 30 hectare aan wijngaarden die ze bezitten. Vanuit de wijngaarden kan je bijna reiken aan de zee. De vruchtbare bodem, de zeewind en het warme, zonnige klimaat in de regio hebben de ideale omstandigheden gecreëerd om de wijnstokken en inheemse druivensoorten tot bloei te laten komen.

Giuseppe en Salvatore Papadopoli streven ernaar om het beste van hun druiven naar boven te halen door in winter en zomer te snoeien, manueel te oogsten en streng te triëren. In de wijnmakerij werken ze bewust met vinificatietechnieken bij lage temperatuur en gebruiken hierbij uitsluitend inheemse gisten, om het beste in hun wijnen naar boven te halen.

Naast hun stijlvolle aantrekkelijke labels, zijn deze Negroamao en Primitivo verleidelijk vol en sappig van stijl. Ondanks het warme klimaat slagen zij erin hun wijnen de nodige fraîcheur mee te geven.  Ze exporteren inmiddels hun wijnen naar meer dan 20 landen.

Terug naar overzicht