Weingut Stift


Oostenrijk

Een reis door het fascinerende landschap van het Weinviertel zou onvolledig zijn zonder een bezoek aan Röschitz waar het domein van familie Stift gelegen is. Op slechts enkele kilometers afstand van het pittoreske wijnstadje Retz liggen mooie steegjes, glooiende heuvels en natuurlijk interessante wijnen om te ontdekken.

Franz Stift maakt handig gebruik van de bijzondere klimatologische en geologische omstandigheden rond Röschitz om wijnen met een uitgesproken karakter te persen. Op deze manier wordt elke wijngaard als een individu beschouwd en worden de druiven met zorg en aandacht behandeld. In harmonie met de natuur en door middel van gevoelig werk in de kelder, worden finesserijke, expressieve en typische wijnen gecreëerd.

Het terroir van oergesteente brengt onderscheidende mineraliteit en fruitige rijkdom aan de wijnen. Zij gebruiken bovendien voor geen enkele wijn houten vaten, om vooral het fruit te laten domineren in het glas.

Naast de toonaangevende variëteit Grüner Veltliner, worden hier ook Riesling en Sauvignon Blanc met veel succes gevinifieerd. Deze wijnen tonen helderheid, glans en expressiviteit en weerspiegelen het Weinviertel op de mooiste manier. Dit wordt bevestigd door talrijke onderscheidingen. Zo is de Riesling Vom Urgestein als meermaals opgenomen in de lijst van de 100 beste witte wijnen van Oostenrijk.

Terug naar overzicht